THEO VAN DER HOEVEN Beeldend Kunstenaar

PROJECTEN


Projecten vanaf 2000


Deze projecten worden uitgevoerd over een langer periode met meer mensen en of specifieke groepen.
(Foto's van deze projecten volgen op korte termijn)
 • Psychiatrische hulpverlening Altrecht in Den Dolder: werken met clienten(2004-2007)


  De Droomboom is een project met een groot aantal pshychiatrische patienten op Altrecht Den dolder.
  Over een lager periode is gewerkt aan kleine keramische objecten door de clienten van de instelling. Deze kleine objecten werden bevestigd in een frame en tussen de takken van twee jonge eiken bevestigd. De stammen van de eiken zijn met elkaar verbonden en op twee 5-meter hoge houten mikken op kruisen geplaatst.

 • Banken met spreuken. (2009-2010)


  Samen met clienten van Altrecht wordt een vijftal banken gemaakt. Door de clienten bedachte spreuken worden licht gezandstraald op een stuk marmer en daarna door de patienten zelf uitgehakt. Twee blokken marmer met elk een spreuk erop zullen worden bedekt met een granieten blad en zullen zo een bank vormen. Uiteindelijk zullen 5 banken het terrein van Altrecht sieren.

 • Leerhotel het "t klooster te Amersfoort, ROC ASA, Amarantis in Opdracht van Amersfoort in C. (2007)


  Decoratie van 21`hotelkamers op thema's gerelateerd aan de recenten en minder recente geschiedenis van Amersfoort. Een samenwerkingsproject met de conservator van museum het Flehite, Gerard Raven. Origineel werk uit het depot van het museum waaraan toegevoegd gebruiksvoorwerpen, mammoet beenderen (in de omgeving opgegraven), foto's, wandelschoenen en wandelstokken, helmen en talloze ander attributen.
  Samen geven de kamers een aardig beeld van Amersfoort, haar omgeving en haar geschiedenis waaraan ook de bruidsuite niet ontbreekt met daarin 3 eeuwen trouwfoto's.(2008)

 • Kontakt der Kontinenten, Soesterberg (2008)


  Decoratie van 28 hotelkamers en meer,op thema's gerelateerd aan de naam Kontakt der Kontinenten.<>br/> Materiaal afkomstig uit alle werrelddelen wordt in deze nieuwe vleugel van het Coferentieoort gebruikt. De ontmoeting van de verschillende culturen is het uitgangspunt voor de decoratie van de kamers. Een van de kamers heeft de muziek als uitganspunt. De kerkmuziek die in dit gebouw dat oorspronkelijk n Klooster was, is ingelijst en prijkt naast Elvis Presly met zijn "'It s Now or Never"" en een set singles van de Beatles. Boven het hoofdeinde hangt een object dat is samengesteld uit een grammofoonplaat en een kwartetspel. De overige them's zijn reizen, telecommunicatie, de brief, astroligie, geloof en bijgeloof waarbij humor een lichte ondertoon is.

 • De Grachtengordel van Amersfoort


  Het Project voor de Waterlijn de vrijwilligers organisatie die per jaar meer dan 50.000 passagiers door de grachten van Amersfoort voert gaf opdracht tot het weergeven van een visualiseren van een vaarroute door de grachten en belangrijke punten waar de boten langs varen.(2009)
  Hieronder een foto:
Waterlijn Amersfoort

» Terug naar boven