Theo van der Hoeven


Klein Plastiek Brons Opdrachten


I.o.v. ECNP: Trophy "Treated Brain"Dit is een Trofee die uitgereikt wordt aan de meest verdienstelijke Parmacoloog van het jaar. Het uitgangspunt is de suggestie van de contouren van de hersenen, uitgevoerd in verchroomde bronsdraad, symboliserende de theoretisch, technische benadering van de farmacologie als een schitterend vakgebied.
Trophy Treated Brain Trophy Treated Brain2

I.o.v. Bovag Kennisinstituut InoVam Nieuwegein "Cardano Trophy"


Cardano, een beeld van 2.50m van RVS en messing, gemaakt voor het Innovam 1997
(Een foto volgt)

De Cardano Trophy, 60 cm hoog, voor het INNOVAM in Nieuwegein, symboliseert de dynamiek en inventiviteit van het Instituut. De prijs wordt geschonken aan de beste dealer van Nederland.
De Cardanische ophanging een uitvinding van Cardanus in de oudheid was het uitganspunt voor de vormgeving van zowel het beeld als deze trofee.
Opdr_Bovag_Kennisinstituut_InoVam_Cardano_Trophy

I.o.v. Universiteit Utrecht: Trophy "Veer"


Voor de Universiteit van Utrecht is een onderwijstrofee ontwikkeld voor de beste docent van het jaar een prijs die tien jaar meegaat. De Veer is vanouds het symbool voor onderwijs. Bij deze wisseltrofee hoort een replica voor iedere docent, met zijn of haar naam, om te behouden.
Voor de Universiteit van Utrecht zijn nog een aantal andere trofeeŽn ontworpen, voor zowel docenten als voor studenten.
Univ.Utr.Annual Hoogleraren Trophy Best Professor - Veer Univ.Utr.Annual Thropy Best Associate Profs - Pen

I.o.v. de Gemeente Amersfoort: Innovatieprijs 'Signaal'


Innovatieprijs Signaal, een bronzen trofee, 60 cm hoog, ontworpen en gemaakt voor de Gemeente Amersfoort als een stimuleringsprijs voor initiatieven in de stad op het gebied van innovatie, originaliteit en voor initiatieven die het leven en de bedrijvigheid van de stad bevorderden.
opdr_Gem_ Amersfoort_innovatierpijs_Signaal _Trophy

I.o.v. Steven R. Covey: Trimtab


Steven Covey is een van de toonaangevende management guru's van het moment. Hij heeft zijn invloed ook op de CHN (de Hoge school in Leeuwarden) kunnen aanwenden. De metafoor die hij gebruikt is de Trimtab, een klein roer dat in een groot roer bevestigd is en dat met weinig kracht de positie van een groot roer kan veranderen en daarmee de koers van een schip. Het is zijn stellige overtuiding dat ieder mens een trimtab kan zijn, en de koers van zowel zijn/haar eigen leven en dat van de wereld kan veranderen. Voor de CHN is een 3.5m hoge Trimtab in het Atrium gemaakt, bestaande uit zwart graniet en wit marmer. Een replica van deze trophee is gemaakt, geheel bestaande uit hout, op een zwart granieten sokkel.
Trimtab Trimtab 2Trimtab installed 2 Trimtab installed 3

Prive opdracht, Urn lit


Het ontwerpen van een urn is een laatste eerbetoon aan de overledene, de realisering vergt een goede samenspraak met de nabestaande. Hieronder een deksel van een urn, uitgevoerd in brons. Verschillende andere ontwerpen van urnen werden ook in andere materialen als glas en marmer uitgevoerd.
Prive_opdr_Urn_Lit Prive_opdr_ Urn